İçeriğe geç

Youtubedan Dinleyerek Namaz Kılınır Mı

Telefondan Kur’an dinlerken namaz kılınır mı?

Buna göre, camide veya başka bir yerde Kur’an-ı Kerim okunurken, başkalarının dinlemesine engel olmayacak şekilde yan yana namaz kılmanın bir sakıncası yoktur.

İnternetten hocayla namaz kılınır mı?

Buna göre internet, televizyon ve radyo vasıtasıyla başka bir mekânda imama uyma niyetiyle bu şekilde kılınan namaz geçersizdir. Çünkü mekân birliği sağlanmamakta ve “cemaat” kavramı oluşmamaktadır.

Kuran okumayı bilmeyen namaz kılabilir mi?

Namazını sahih kılacak kadar Kur’an okuyamayan bir kimse, Kur’an okuyabilen bir kimseyi hidayet edemez.

Tek başına sesli namaz kılınır mı?

Tek başına kılınan namazlarda, namazın farzlarından biri de öğle ve ikindi namazlarıyla gündüz kılınan sünnet namazlarda gizlice okumak, yani dili işitebilecek şekilde telaffuz etmektir (İbn Âbidin, Reddü’l-muhtar, 2/81).

Dinleyerek namaz kılınır mı?

Sonuç olarak telefon, televizyon, internet vb. mekân ve vasıta birliğini sağlamayan bir şekilde imama uyarak kılınan namazlar geçerli değildir.

Telefondan Kuran dinlerken abdestli olmak gerekir mi?

Bu sebeple Kur’an-ı Kerim yüklü bu tür cihazlara abdest almadan dokunulabilir ve bu şekilde Kur’an okunabilir. Ancak Kur’an-ı Kerim’i abdestli okumak daha faziletli olduğundan elektronik cihazlarda Kur’an okunurken abdest alınması tavsiye edilmiştir.

Evden uzakta olunca namaz nasıl kılınır?

Yolculuk sayılabilecek kadar uzak bir yere gitmek için yola çıkan kimse, yaşadığı yerin yerleşim alanından ayrıldığında misafir sayılır. Bu kişi seyahat düzenlemelerinden ve ruhsatlarından yararlanmaya başlar. Yolculukta 4 rekatlık farz namazlar 2 rekat olarak kılınır. Bütün sünnetler yerine getirilir.

Ses kaydıyla namaz kılınır mı?

Hoparlör ses çıkışını artıran bir cihaz olduğundan, üretilen ses mikrofondan okuyan kişinin sesidir. Bu bakımdan ezanın daha uzak mesafeden duyulabilmesi için hoparlör kullanılarak okunmasında dinen bir sakınca yoktur.

Hanefi mezhebinde 5 vakit namaz nasıl kılınır?

Cemaatle namaz kılan kimse, bu namazları birbiri ardına ve sırasına göre kılar; iki farz arasında sünnet kılmaz ve başka bir şeyle meşgul olmaz. Öğle ve ikindi namazlarının farzları öğle veya ikindi vaktinde; akşam ve yatsı namazlarının farzları ise akşam veya yatsı vaktinde ara vermeden birbiri ardına kılınır.

Hiç namaz kılmayan biri nasıl namaz kılar?

Bir kimse, kolları veya bacakları olmadığı ve kendisine yardım edecek kimse olmadığı için abdest alamıyorsa, abdest veya teyemmüm alması gerekmez. Kendini abdestli kabul eder ve elinden geldiğince namazlarını kılar.

Hiç dua bilmeden namaz kılınır mı?

Hiç namaz kılamayan, hiç namaz kılmayan, hiçbir dua ve sure bilmeyen bir kimse elbette isterse namaz kılabilir.

Sadece Fâtiha ile namaz kılınır mı?

Namazda Kur’an’dan bir parça okumak farzdır. Hanefilerin tercih edilen görüşüne göre bu miktar en az üç kısa ayet veya o miktardan bir sure olmalıdır. Özellikle Fatiha suresini okumak farzdır. Bu nedenle namazda Fatiha suresini okuyarak hem farz hem de vacip yerine getirilmiş olur.

Hiç ses çıkarmadan namaz kılınır mı?

Konuşma yeteneği olan bir kimse namazda dilini ve dudaklarını oynatmadan ve ses çıkarmadan Fâtiha ve diğer sûreleri zihninden okursa, bu kıraat sayılmaz. Bu, namazın rüknünü oluşturan kıraati yerine getirmez.

Hangi namazlar sessiz kılınır?

Kuran ve Sünnete göre öğle ve ikindi namazları gizli kılınır; sabah, akşam ve yatsı namazlarının açıktan kılınması gerektiğine dair delil nedir?

Öğle ve ikindi namazı neden sessiz kılınır?

Kalp bu zamanda dünya işlerinden uzaktır. Bu sebeple, kalp, dil ve kulaklar kıraatle uyuştuğundan, kulun bu zamanda Rabbini çağırıp zikrederek razı olduğunu göstermesi meşrudur.

Kuran dinlenirken namaz kılınır mı?

Ancak Kur’an’ı dinlemek farz-ı kifâye olduğundan, başkası dinlerken Tahiyyetü’l-Mescid namazını kılmak caizdir (İbn Abidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/546, 2/18).

Kur’an dinlerken abdest almak gerekir mi?

Kuran okunduğunda, dinlemek için abdest almaya gerek yoktur ve abdest sırasında dinlemek sevaptır ve çok daha faydalıdır. Kuran’ı dinlemenin okumaktan çok daha sevaplı olduğunu söyleyen birçok hadis vardır. Ayrıca, abdest almadan da Kuran’ı dinlemek mümkündür.

Telefondan Kuran dinlerken iş yapılır mı?

Radyo veya teypten Kur’an-ı Kerim dinlemek, sevap kazanılacak bir iyiliktir. Çalışırken veya bir şeyle meşgulken bunu yapmakta bir sakınca yoktur – yeter ki mümkün olduğunca çok dinleyebilsin.

Telefondan Kuran okuyarak hatim olur mu?

Kuran hatmi, Kuran’ın baştan sona Arapça okunmasıdır. Bu nedenle, bir kişinin Hatim yapması için Kuran’ı kendisi okuması gerekir. Televizyonda, radyoda veya başka bir cihazda Kuran’ın okunmasını takip etmek veya dinlemek de bir mükafattır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Siyah Saçlı Escort