Vezneci kime denir?
Kasiyerler, müşterilerin yatırdığı parayı banka ve şubelerdeki kasalara koyan ve gerekli ödemeleri düzenli bir şekilde yapan çalışanlardır. Osmanlı döneminde kasiyerlere kasiyer denirdi. Kasiyer ve tezgahtar kelimeleri eş anlamlıdır.
Veznedar ne demek Osmanlı?
Hazinedar; Veznedar, örneğin bankalarda veya ofislerde paranın giriş ve çıkışından sorumlu olan kişidir.
Vezneciler ne demek sözlük anlamı?
Terazi yapıp satan kişi [İstanbul’un Vezneciler semtinin adı, orada terazi yapılıp satılmasından gelmektedir.]
Vezere ne demek?
Arapçanın ilk sözlüklerinde “vezer” (sığınma yeri), “vizr” (ağır yük) ve “ezr” (güç) kelimelerinin “sorumlu” ve “yük taşıyıcı” anlamına geldiği belirtilmektedir.
Vezneci ne yapar?
Temel Görev ve Sorumluluklar: Muhasebe departmanından kredi kartı ve nakit tahsilatlarında kullanılmak üzere nakit makbuzları almak. Hastalardan muayene, analiz ve test gibi hizmetler için ücret tahsil etmek. Sorumlu kişinin tereddüt ettiği veya durumun onun kontrolü dışında olduğu herhangi bir durumda sorumlu kişiyle iletişime geçerek hızlı ve doğru çözümler bulabilirsiniz.
Vezne ne kadar maaş alır?
Kasiyer maaşı ne kadar? Kasiyer olarak çalışan bir kişinin maaşı, iş deneyiminin uzunluğu, şirket ve iş kapsamı gibi çok sayıda kritere bağlıdır. Bir kasiyer için en düşük maaş 17.500 TL iken, en yüksek maaş 28.800 TL’dir. Bir kasiyerin ortalama maaşı 21 yıldır.
Kimler veznedar olabilir?
Bir üniversitede ofis yönetimi alanında iki yıllık bir derece tamamlayan herkes kasiyer olabilir. Ayrıca, bankacılık ve finans alanında dört yıllık bir derecenin mezunları banka memuru olarak da çalışabilirler. Banka memuru, gelen ve giden parayı idare eden bir banka çalışanıdır.
Veznenin kökü nedir?
Kasiyer – Nişanyan Sözlüğü. Arapça kökü wzn wazna(t) وزنة “terazi, ağırlık, 100 kg.” “Yaklaşık bir ağırlık birimi” ifadesinden alıntıdır.
Vezne görevlisi ne iş yapar?
Kasiyer, çalıştığı kurum veya kuruluşlarda alınan veya ödenen paranın kayıt altına alınmasını sağlayan kişidir. Çoğunlukla özel kuruluşlarda iş imkânı bulur. Kasadaki parayla yapılan işlemler yasalara uygun olarak gerçekleştirilirken, aynı zamanda paranın korunması da garanti altına alınır.
Vezneciler adı nereden gelir?
Vezneciler – Beyazıt Barutun miktarını ölçmek için kullanılan alete “vezneci”, onu yapan meslek grubuna da “vezneci” deniyordu. Osmanlı İmparatorluğu’nda adet olduğu üzere, aynı meslek gruplarının belirli alanlarda toplanıp sanatlarını icra etmeleri nedeniyle semte Vezneciler denmeye başlandı.
Turfan ne demek sözlük anlamı?
Dünyanın en sıcak yerleşim bölgelerinden biridir. Doğu Türkistan’ın en yüksek hava sıcaklığına sahip bölgesinde oluşan Turfan, “alevler vahası” olarak da adlandırılır.
Necmettin ne demek sözlük anlamı?
Necmettin ismi Arapça kökenlidir ve “dinin yıldızı” veya “dinin güneşi” anlamına gelir. İsim iki bölümden oluşur: “Necm” kelimesi “yıldız” anlamına gelir ve “ettin” eki “din” anlamına gelir.
Yugruş ne demektir?
Karahanlı devletinde vezir için kullanılan Türkçe isim. Karahanlılar döneminde yöneticilere yardımcı olan vezirler için kullanılan terim.
Vesaire ne demek TDK?
Türkçe-Türkçe sözlükte “vesaire” sözcüğünün anlamı, sayılan birçok şeyin benzeri (vb.) ve benzerleri (vb.) bulunması anlamında kullanılmaktadır.
Vehçe ne demek?
Yan, yan. Yüz.
Kimler veznedar olabilir?
Bir üniversitede ofis yönetimi alanında iki yıllık bir derece tamamlayan herkes kasiyer olabilir. Ayrıca, bankacılık ve finans alanında dört yıllık bir derecenin mezunları banka memuru olarak da çalışabilirler. Banka memuru, gelen ve giden parayı idare eden bir banka çalışanıdır.
Vezne görevlisi ne yapar?
Veznedar, çalıştığı kurum veya kuruluşlarda toplanan veya ödenen paraların kayıt altına alınmasını sağlayan kişidir.
Vezneler nedir?
1. İşletmemizde sosyal güvenlik sistemine tabi olmayan veya yasal olarak nakit veya kredi kartı ile ödenmesi gereken bazı işlemlere ait ücretleri tahsil eden ve makbuzla kaydeden birimdir.
Sıyga ne demek Osmanlı?
sıyga – Nişanyan Sözlük. ṣīġa(t) “1. desen, biçim, kip,” demektir. 2. Arapça gramerindeki “desen” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, Arapça ṣāġa “oluşturulmuş” fiilinin fiˁla(t) formundaki ism-i merre’sidir.