Kafkas çorba nedir?
Kafkas çorbası Doğu Anadolu bölgesine ait olup özellikle Kars ve Diyarbakır’da sıkça tüketilir. Et suyu, buğday ve sebzelerden yapılan bu yemek kış aylarında haftada bir kez tüketilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra eklem ağrılarına da iyi geldiği söylenmektedir.
Tutaç çorba içinde ne var?
Kullanılan malzemeler erişte, maydanoz, ıspanak, dereotu, yeşil soğan ve bazen kişniş, kuru nohut, börülce, mercimek, soğan, un, nane, sarımsak, yağ, tuz ve karabiberdir. İran’da “aş reşte” adı verilen benzer bir yemek hazırlanır.
Mahluta çorba içinde ne var?
Mahluta çorbası, Antakya yöresine özgü bir mercimek çorbasıdır. Kırmızı mercimeğin su ile kaynatılmasıyla yapılır. Çorba kıvamına geldikten sonra ayrı bir tavada yağa kırmızı pul biber ve kuru nane eklenerek sotelenir.
Selanik çorbası içinde ne var?
Buğday, nohut, yoğurt ve tavuk suyunun soğan, sarımsak ve zerdeçal ile ekşimsi tadıyla yumuşak birleşimi; Selanik çorbası ✨27 Ocak 2023
Kafkas hangi yöremize ait?
Kafkas halk oyunları, Ardahan, Kars ve Iğdır civarında oynanan danslara verilen genel isimdir. Ayrıca bu isim, Çoruh’ta, Kızılırmak Havzası çevresinde ve Marmara bölgesinde Kafkas kökenli insanların oynadığı oyunlara da verilir. Kafkas halk oyunlarında kadınlar uzun elbiseler ve uzun kollu giysiler giyerler.
Çerkez çorbası nedir?
Çerkez çorbası, tavuk etinden yapılan doyurucu, besleyici ve şifalı bir çorbadır. En lezzetli tavuk çorbalarından biridir. Hazırlanması nispeten kolaydır ve çok lezzetlidir.
Topalak çorbası nedir?
Bulgurdan yapılmış küçük köfteler ve nohutlarla karnınızı doyurun. Adı çorba olsa da ana yemek olarak da tüketilebilir. Çok kolay hazırlayabileceğiniz deniz iğdesi çorbası oldukça doyurucu ve besleyicidir. Bu hazırlaması kolay deniz iğdesi çorbasını deneyen herkes bayılacaktır.
Sakala çarpan çorbası nerenin?
Sakal Uzatma Çorbası – Afyonkarahisar.
Andaloz çorbası nedir?
Andaloz çorbası için mutfaktayız, mevsim domateslerine ihtiyaç duymadan, domates salçasıyla rahatlıkla yapabileceğiniz, içinizi ısıtacak bir pirinç çorbası tarifi. Her kaşığında pirinç taneleriyle doyurucu, domates salçasıyla da besleyici bir kış çorbası.
Cennet çorbası nedir?
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan Cennet Çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci güçlendirir. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.
Miyane çorbası nasıl olur?
Miyane çorbası-Eskişehir tereyağı 1.
Moro çorbası nedir?
Moro çorbası, 500 gram havuç, 3 bardak su ve tuzdan oluşan çok basit bir içeriğe sahiptir. Basitçe hazırlanan Moro çorbası, zamanında birçok çocuğun hayatını kurtarmıştır. Bu basit çorba tarifi ölümleri %50 oranında azaltmıştır.
Mevlana çorbası nedir?
Konya Mevlana Restoran’da denemeniz gereken ilk lezzet “bamya çorbası”dır. Çiçek adı verilen küçük bamya baklalarının haşlanarak marine edilmiş etle servis edildiği ve bambaşka bir lezzet veren lezzetli bir çorba vardır. Fırında mercimek yine sadece Konya’da bulunur.
Paşa çorbası nedir?
Tavuk, nohut ve şehriyenin uyumuyla zenginleşen çorbanın kıvamını yoğurt ve unla hazırlanan baharattan aldığını söyleyebiliriz. Üzerine dökülen tereyağı ve kırmızı biber sosu çorbayı tamamlıyor. Çorbanın hafif ekşi tadı geleneksel mutfağımızın bir yansıması ve tam “bir paşa” için.
Saray çorba içinde ne var?
Saray çorbası malzemeleri: 1 adet tavuk göğsü (derisiz, çiğ), 1 adet (orta boy) tavuk budu (derisiz), 2 adet (orta boy) havuç, 3 adet defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 adet (orta boy) yumurta sarısı, 1 kase (orta boy) yoğurt.
Alaca çorba içinde ne var?
Alaca çorbası malzemeleri nelerdir? 2 su bardağı buğday, yarım su bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı nohut, 4-5 adet soğan.
Kazdağı çorbası hangi yöreye ait?
Kazdağı’nın eşsiz lezzetini sofralara taşıyan “Kazdağı Çorbası”, Balıkesir’in Edremit yöresine ait geleneksel bir yemek olarak öne çıkıyor.
Saray çorbası nedir?
Saray çorbası, adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı mutfağından bir çorbadır. Bu tavuk ve baharat çorbasının büyük bir adı vardır ancak aslında yapımı oldukça kolaydır. Bu lezzetli çorbayı evinizdeki malzemeleri kullanarak fazla çaba harcamadan sofranıza getirebilirsiniz.
Kuşkonmaz çorbası nedir?
Antik Mısır’da tedavi amaçlı kullanılan bir vitamin kaynağı olan kuşkonmaz, artık bir garnitür olarak değil çorba yapımında kullanılıyor. Diğer sebzeleri boş verin. Patates ve havuç gibi sebzeleri de çorbaya ekleyip püre haline getirip renk ve lezzet katabilir, sonra da servis edebilirsiniz.