İçeriğe geç

Goloz Ne Anlama Gelir

Gor ne anlama gelir?

[1] Asil.

Gerez ne anlama gelir?

gerez: hoş, iyi. (gerez civır “güzel kadın”). gerez: tatlı, güzel, orospu (DS. C. VI: 2000, Adana, Eskişehir, Yozgat).

Alpagu ne anlama gelir?

STM | Hafif, etkisi ağır #ALPAGU💥 Eski Türkçe’de “düşmana tek başına saldıran yiğit” anlamına gelen sabit kanatlı milli vurucu İHA…

Bahoz ne anlama gelir?

Bahoz, Kürtçede genellikle “güçlü rüzgar” anlamına gelir. Türkçede “Boran” olarak da çevrilen Bahoz kelimesinin yaygın çevirisi “fırtına” olarak kullanılır. Kürtçe “Ba” kelimesi “rüzgar” anlamına gelir. Bahoz kelimesi de “Ba” kelimesinden türemiştir.

Gor hangi dilde?

Kürtçe “gor” (2) mezar, türbe. gorda: “mezarlık”, özellikle Hıristiyan mezarlığı için kullanılır.

Gres ne demek TDK?

Yağ, katı ile yarı sıvı, sıvı yağ ile kıvam arttırıcı (viskozite artırıcı) madde arasında yapısal değişim gösteren bir yağdır.

Kürtçe gıyla ne demek?

Derleme Sözlüğünde “chivır,,kadın, kız”; gebe,,yabancı”; geder,,eşek”; garez,,süslü, zarif, şık, (kişi); “tatlı, güzel, orospu”; gyla, gylam,,erkek cinsel organı”; hersit,,ekmek”; yıkmak,,dövmek”; manış,,İki kişinin arkalarından iyi veya kötü amaçla konuştukları üçüncü kişi – “yeken,,para”…

Gürhan ismi ne anlama gelir?

Gurkhan (Çince (basitleştirilmiş): 菊儿汗; Çince (geleneksel): 菊兒汗; pinyin: Jú’erhán) “evrensel hükümdar” anlamına gelen bir Moğol unvanıydı ve antik Kağan terimine karşılık gelir. Bu unvan 13. yüzyılda Batı Liao Hanedanlığı’nın yöneticileri tarafından kullanılmıştır.

Garezin ne?

İsim. Kayış veya tahtadan yapılmış üzengi.

Noyan ne demek isim?

Moğol İmparatorluğu’nda yüksek rütbeli komutanlara verilen bir unvan olan Noyan, bazı Türk kabilelerinde bir lider veya hükümdara atıfta bulunmak için de kullanılırdı. Günümüzde bir isim olarak kullanıldığında, güçlü liderlik ve komuta niteliklerini çağrıştırır. Noyan isminin diğer anlamları: başkomutan, efendi.

Noyanlık ne demek?

Noyan (noyad çoğunluk için kullanılırken) Orta Asya hanlıklarında asil soydan gelen sivil-askeri liderleri belirtmek için kullanılan bir Orta Asya unvanıydı. Moğol İmparatorluğu’nun halefi olan Çağatay Hanlığı’nda bir otorite unvanı olarak ortaya çıktı.

Cerkutay ismi ne anlama gelir?

Türkçe anlamı olan Cerkutay ismi, eski bir toprak tanrısı olarak bilinir. Cerkutay ne anlama geliyor? Cerkutay toprak tanrısı anlamına gelir.

Fehman ne demek?

Feynman Tekniği, yeni öğrenilen bir konuyu basit bir şekilde anlatmak ve hatırlanmayan kısımları tekrar çalışmak için kullanılan bir öğrenme stratejisidir. Öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilir ve oldukça işlevseldir.

Bediz ne anlama gelir?

Tapınak, heykeller ve yazıtlı mezar taşı.

Adar anlamı nedir?

Kürtçede “dar” ağacı anlamına gelir. “Adar” aynı zamanda “ağaç yaşı” anlamına gelir. Bu, bahar ayı olan Mart ayıyla aynı anlamda kullanılır.

Gari kelimesi ne anlama gelir?

Gari kelimesi tam anlamıyla “artık” anlamına gelir. Aynı zamanda bundan sonra anlamını da taşır. Ege bölgesinde yaygın olarak kullanılan kelimelerden biridir. TDK verilerine göre gari kelimesi bundan sonra veya bundan sonra anlamına gelir.

Ölümü gör ne anlama gelir?

“Ölümü görmek” vurgulanarak bir lanete de dönüştürülebilir. Ülkemde bir dizi abartılı yemin vardır, önce “ölümü öpmek”, sonra “ölümü ısırmak” ve en sonunda “ölümü yemek”…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir